MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


ZEYTİNYAĞLI MİDYE DOLMASI TARİFİ


2 su bardağı pirinç ( her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç hesaplayınız. İç malzemesini yine midye sayısına göre hesaplayın.)
1 su bardağı zeytinyağı
4 orta boy soğan
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz, dereotu
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
limon
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker

İç Malzemesi

İç malzemesinin hazılanışı:

1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.

2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.

3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye
kadar pişirilir. 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.

4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır.

5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.

6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).

7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

Midyelerin hazırlanışı:

1- 30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1- 2 saat bırakılır. Sonra bıçakla kazınarak yıkanır.

2- Midyelerin düz taraflarına bıçak sokularak kitap gibi ikiye açılır. İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır.

3- Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır.

4- Tencereye yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı). Üzerine madeni bir tabak kapatılır. Sonra da tencerenin kapağı örtülerek orta ateşte pişirilir.

5- Suyunu tamamen çekince Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5- 10 dakika daha ateşte tutulur.

6- Kapak aralanarak soğutulur. Midyeler birer birer silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür.

7- Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir.
=== ZEYTİNYAĞLI MİDYE DOLMASI TARİFİ =====  2 su bardağı pirinç ( her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç hesaplayınız. İç malzemesini yine midye sayısına göre hesaplayın.) 1 su bardağı zeytinyağı 4 orta boy soğan 1 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü Yarım demet maydanoz, dereotu 2 çay kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı tuz limon 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker  İç Malzemesi  İç malzemesinin hazılanışı:  1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.  2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.  3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.  4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır.  5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.  6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).  7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.  Midyelerin hazırlanışı:  1- 30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1- 2 saat bırakılır. Sonra bıçakla kazınarak yıkanır.  2- Midyelerin düz taraflarına bıçak sokularak kitap gibi ikiye açılır. İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır.  3- Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır.  4- Tencereye yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı). Üzerine madeni bir tabak kapatılır. Sonra da tencerenin kapağı örtülerek orta ateşte pişirilir.  5- Suyunu tamamen çekince Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5- 10 dakika daha ateşte tutulur.  6- Kapak aralanarak soğutulur. Midyeler birer birer silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür.  7- Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri