Gerekli malzemeler:
4 kişi için
> 8 yumurta
> 150 gr. beyaz peynir
> 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
> 500 gr. ıspanak
> 2 çorba kaşığı gravyer peyniri
> 50 gr. tereyağı, tuz ve karabiber
> Ispanakları ayıkladıktan sonra akar suda iyice yıkayın. Sularını süzdürüp bir tencereye koyun. Az tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın. Tencereden çıkartıp sularını süzdükten sonraıspanakları iri iri doğrayın.
> Bir kap içine kırdığınız yumurtaları iyice çırpın. Beyaz peynir, bir fiske tuz ve biraz biber katın. Sürekli karıştırarak rendelenmiş kaşarı ve gravyer peynirini ekleyin. Üstüne de ıspanakları dökerek iyice karıştırın.
> Büyükçe bir çelik tavaya tereyağının yarısını koyarak ateşe oturtun. Yağ eriyince yumurta, peynir, ıspanak karışımını tavaya boşaltın. Omlete yuvarlak bir biçim vermek için tahta bir kaşıkla karışımı yayın. Birkaç dakika pişirdikten sonra omleti bir kapak yardımıyla tersyüz edin. Geriye kalan yağı da tavaya koyun. Yağ eridiğinde omletin öbür yüzü de pişmiş olacaktır.
> Omleti yuvarlak bir servis tabağına alarak sıcak sıcak servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder