MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal ‘ ın Mankenliğini Yaptığı Atkı Bere Takımı Nasıl Yapılır

Derya Baykal ‘ ın Mankenliğini Yaptığı Atkı Bere Takımı Nasıl Yapılır ?
Derya Baykal kadın programlarına getirdiği bambaşka bakış açısı, biz kadınları üretmeye teşfik etmiş ve geri dönüşüm el emeği konularının üzerinde epeyce bilgilendirmiş ve uçuk kaçık fikirleriyle kimi zaman güldürüp kimi zaman bilgilendirmiştir.Öyle ki ondan sonra çıkan bir çok kadın programının da öncüsü olmuştur.Şimdiki paylaşımımız ise bu başarılı kadın yani Derya Baykal tarafından resmedilmiş oldukça şık bir model ? Yapılışı ise şöyle…
Derya Baykal -- Atkı Bere Takımı Yapılışı
Derya Baykal -- Atkı Bere Takımı Yapılışı
YAPILIŞI :
BERENİN YAPILIŞI :ON DÖRT ilmekle başlanıp ALTI sıra haraşo örülür. YİRMİBEŞ ilmek olana kadar her sırada soldan BİR ilmek artırılır. YİRMİ BEŞ ilmeği İKİ sıra ördükten sonra,ON DÖRT ilmek kalana kadar her sırada BİR ilmek kesilir. Örgünün kenarından, misinalı şişle YETMİŞ İKİ ilmek çekilir. ALTMIŞ DÖRT ilmek kalana kadar DOKUZ ilmekte BİR ilmek kesilir. İKİNCİ. sırada SEKİZ ilmek kalana kadar her turda kesmeye devam edilir. (Her seferinde kesim arası BİR azalır. YEDİ ilmekte BİR, ALTI ilmekte BİR gibi)
ATKININ YAPILIŞI : İKİ ilmekle haşlanır, YİRMİ ilmek olana kadar her sırada tek taraftan artırılır.YİRMİ DÖRT sıra, YİRMİ ilmek haraşo örülür. İlmekleri daha ince şişe alarak ON İKİ sıra BİR ters BİR yüz lastik örgü yapılır. Sonra geniş şişe alarak DOKSAN İKİ sıra haraşo örülür. Tekrar ince şişe alınıp YİRMİ DÖRT sıra lastik örgü yapılır. İKİ ilmek kalana kadar tek taraftan her sırada BİR ilmek kesilir. İnce şişle örülen lastik örgünün bir bölümünden ONSEKİZ ilmek çekilir.
ON sıra BİR ters, BİR yüz lastik örülüp kesilir. Lastik örgünün bittiği yere dikilir.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri