MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal tığ işi bebek elbise anlatımı

970 http://taytay.blogcu.com/
http://taytay.blogcu.com/


RESİMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALİNİ GÖREBİLİRSİNİZ
kaynak:anchor örgü dergisiresimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal çocuk hırka modeli anlatımı

Elişi çiçekli çocuk hırka modeli
ARKA :
75 ilmek başlanır 1 sıra 1+1 lastik örülür, 22 cm düz örgü ile devam edilir. Modelli örgüye geçilip 5 cm daha örülür. Kol kesimi için 4+1+1 ilmek kesilir.
Beden boyu 38 cm de arka yaka için ortadan 17 ilmek kesilir, yanlarından 2şer ilmek kesilerek devam edilir. Beden boyu 39 cm de omuzlarda kalan ilmekler 7+7+7 şeklinde kesilerek bitirilir.
ÖN :
42 ilmek başlanır 1 sıra 1+1 lastik örülür, 22 cm düz örgü ile devam edilir. Modelli örgüye geçilip 5 cm daha örülür. Kol kesimi için 4+1+1 ilmek kesilir.
Beden boyu 35 cm de ön yaka için 10+1+1+1+1+1 ilmek kesilir. Beden boyu 39 cm de omuzlarda kalan ilmekler 7+7+7 şeklinde kesilerek bitirilir.
KOL :
38 ilmek başlanır 1 sıra 1+1 lastik örülüp , düz örgü ile devam edilir. Yanlardan her sırada 1 er ilmek artırılarak 20 cm örülür.Modelli örgüye geçilip 5 cm daha örülür. Kol boyu 33 cm olana dek eksiltmeler yapılarak kol bitirilir.
MODEL :
1 .sıra : 3 düz ilmek birlikte örülüp iplik şişten çıkarılmadan 1 kez şişe dolanır, tekrar aynı yere batılarak bu kez örülüp çıkarılır. Sıra bu şekilde tamamlanır.
2 .sıra : ters örülür.
3. sıra : düz örülür.
4. sıra : ters örülür.
5. sıra : 1. sıra gibi örülür.
resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal askılı örgü bluz anlatımı

http://taytay.blogcu.com/resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal çiçekli bebek örgü patik anlatımı

Beden: 0-1 Yaş grubu. Büyük beden ölçüleri parantez içindedir.
Malzemeler:
ANCHOR "Bebe" El Örgü İpliği (%100 Akrilik) Yaklaşık 100 gr. #1094 Lila 3.5 numara 1 çift örgü şişi 3.5 numara örgü tığı
ANCHOR "Milline" El Nakış İpliği (%100 Koton)
Yaklaşık 1 çile # 260 A. Yeşil
Yaklaşık 1 çile # 92 Mor
Yaklaşık 1 çile # 97 A.Eflatun
Yaklaşık 1 çile # 95 Leylak
Beyaz inci
Kullanılan Örgüler :
Düz örgü - Haroşa örgü
Ölçü : 25 ilmek - 34 sıra 10 cm2 eşittir.

UYGULAMA

Patik : İkisi de aynı şekilde örülecek.
3.5 numara örgü şişine 55(59) ilmek atarak, 1. sıradan
itibaren 8(10) sıra düz örgü örün. 9 ve 10. (11 ve 12.) sırayı ters (haroşa) örün. 11.(13.) sıradan itibaren 6(8) sıra düz örgü örün. 7.(9.) sırada patik burnu için, örgü ortasındaki 11 ilmeği örgü şişinde bırakın. İki kenarda kalan ilmekleri beklemeye alın. Ortadaki 11 ilmek üzerinden düz örgü örmeye devam edin. Aynı zamanda düz örgünün 1. sırasından itibaren iki kenardan her sıra sonunda 11. ilmekle birlikte, beklemede olan ilmeklerden 9 kere 1 'er ilmek eksilterek örgüye devam edin. Bu arada patik burun örgüsünün 5. sırasından itibaren, patik burnu için verilen motif şemasını takip ederek, şemanın 1-12 sıralarını 1 kez uygulayarak düz örgü örmeye devam edin. Örgü boyu burun örgü başlama noktasından itibaren 18 sıra olduğu zaman iki kenardaki bekleme ilmeklerini örgü şişine geçirin. Şişte toplam 37(41) ilmek olacaktır. 37(41) ilmek üzerinden, patik boğazı için düz örgü örmeye devam edin. Bu arada, düz örgünün 3. sırasında, patik boğazına bağcık geçirebilmek için eşit aralıklarla 8 adet ajur (2 ilmeği 1 ilmek düz örüp, şişe 1 iplik dolayın) yapın. Örgü boyu patik boğaz örgü başlama noktasından itibaren, 6 cm. - 20 sıra olduğu zaman, bütün ilmekler üzerinden 6 sıra haroşa örgü örerek, bütün ilmekleri bir kerede kesin.
 Bebek Patiği
Bitirme : Patik arka ortası ve taban dikişlerini birleştirin. 3.5 numara örgü tığı ile bitmiş uzunluğu yaklaşık 40 cm. olacak şekilde zincir çekin. Zincir uçları ön ortasına gelecek şekilde, patik boğazındaki bağcık ajurlarından geçirin. Zincir uçlarına 3.5 numara örgü tığı ile küçük çiçek motifleri örün. Basit nakış iğneleri ile süsleyin.

Yazının Kaynağı: Yumak Çocuk El Örgüsü Desen Kitabı
resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal BEBEK BERE MODELİ

Crochet PATTERN~Bunny Ears Beanie~Newborn thru Pre-Schooler
resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal düğmeli bebek örgü takım anlatımı


1164http://taytay.blogcu.com/


resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal tığ ile örülmüş çocuk şapkası anlatımı

Beden : O Yaş grubu.
Malzemeler:ANCHOR Bebe El Örgü İpliği (%1O0
Akrillk)
Yaklaşık 100 gr. # 6066 Lila degrade
Yaklaşık 30 gr. # 6057 Su yeşili
3.5 numara örgü tığı
Yaklaşık 1  cm. en ve 100 cm. boyunda
organze lila renkli kurdela
Kullanılan Örgüler :
Tığ örgüsü
Ölçü : 26 zincir endash 8 uzun ilmek 10 cm2 eşittir.
UYGULAMA
Lila degrade örgü ipliği ile örülecek.
Şapka Arkası : 3.5 numara örgü tığı ile 28
zincir çekin. 1. sırada her zincirin üzerine 1
küçük ilmek gelecek şekilde 28 adet küçük
ilmek Örün,  Sonraki sıralarda her küçük
ilmeğin  üzerine   1   küçük  ilmek gelecek
şekilde, küçük ilmek örmeye devam edin.
Örgü boyu baştan itibaren 13 cm. endash 32 sıra
olduğu zaman, örgünün iki yan ve örgü
başlama kenanna eşit aralıklarla 27'şer adet
küçük ilmek örün. Şapka kenarları ve tepesi
için örgüye bu üç kenar üzerinden devam
edilecek.
ŞAPKA KENARLARI VE TEPESİ :
1.   Sıra : Şapka arka boyun kenarında, ipliğin olduğu yerden geri dönerek 5 zincir çekin. 3 küçük ilmeği bırakın. Sonraki 3 küçük ilmeğin üzerine 1 er adet uzun ilmek örün. 3 zincir çekin. Son örülen uzun ilmeğin Olduğu yere 1 uzun ilmek örün. Sıradaki 2 küçük ilmeğin üzerine Ver adet uzun ilmek örün. 4 zincir çekin. Sonraki 3. küçük ilmeğin üzerine 1 küçük ilmek örün. 4 zincir çekin. 2 küçük ilmek bırakın. Tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın.
2.  Sıra : 5 zincir çekin. 3 uzun ilmeğin üzerine 1 er adet uzun ilmek örün. 3 zincirin içine 2 uzun ilmek örün. 3 zincir çekin. Aynı 3 zincirin içine 2 uzun ilmek örün. Sıradaki 3 uzun ilmeğin üzerine öee er adet uzun ilmek örün. 5 Zincir çekin. Sıradaki küçük ilmeğin üzerine 1 küçük ilmek örün. 5 zincir çekin. Sıradaki Tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın.
3.   Sıra : 3 zincir çekin. 5 uzun ilmeğin üzerine 1 er adet uzun ilmek örün. 3 zincirin içine sırasıyla 2 uzun ilmek, 3 zincir ve 2
uzun ilmek örün. Sıradaki 5 uzun ilmeğin üzerine 1'er adet uzun ilmek örün. Sıradaki Tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın.
4. Sıra : 5 zincir çekin. 1. 3 zincirin içine sırasıyla 3 uzun ilmek, 3 zincir ve 3 uzun ilmek örün. 5 zincir çekin. Sıradaki 7 ve 8. uzun ilmeğin arasına 1 küçük ilmek örün, 5 zincir çekin. Sıradaki Tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın. Sonraki sıralarda, sırasıyla 2 endash 3 ve 4. sıraları tekrarlayarak örgüye devam edin. Örgü boyu şapka kenar örgüsünden itibaren 11 cm. endash 9 sıra olduğu zaman kenar oyası için 10. sıradan itibaren örgüye devam edin.
10.  Sıra : Yeşil renkli örgü ipliği ile 7 zincir çekin. 1. 3 zincirin içine 7 adet uzun ilmek örün. 6 zincir çekin. Sıradaki 7. ve 8. uzun ilmeğin arasına 1 küçük ilmek örün. 6 zincir çekin. Sıradaki Tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın. Sarınan sonunda 7 zincir çekin. Sıradaki 7. uzun ilmeğin üzerine 1 küçük ilmek örün. Devamında, şapka boyun kenarındaki kafeslerin içine 3'er adet ve her küçük ilmeğin üzerine 1'er adet küçük ilmek gelecek şekilde (şapka arkası dahil) küçük ilmek örün.
11.  Sıra : 10. sıra başında çekilen 7 zincirin içine 7 küçük ilmek örün. Şapka önü 1. Motifin üzerinde, sırasıyla her uzun ilmeğin arasına 1 küçük ilmek, 3 zincir ve 1 küçük ilmek örerek, toplam 6 adet tomurcuk oluşturun. 2 zincir çekin. Sıradaki Tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın.
Bitirme : Şapka arkasında, şapka arka ve şapka kenarının birleştiği iki yanı yeşil örgü ipliği ile eşit aralıklarda i küçük ilmek ve 3 zincirden oluşan tomurcuklar örerek şapkayı tamamlayın. Yaklaşık 50 cm. uzunluğundaki 2 adet organze kurdelayı, şapka arkası boyun kenarında, 1 tanesini sağ, 1 tanesini sola tutturun. Kurdela uçlarını boyun kenarında oluşan kafeslerden öne doğru geçirin.
-   Uzun ilmek = Tığın başına bir iplik dolayarak 3 kerede çekin.
- Küçük ilmek = Tığın başına iplik dolamadan 1 kerede çekin.
resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal tığ işi bebek battaniyesi

061
resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal TAM TAKIM BEBEK ÖRGÜ ANLATIMI



IMG_0021

IMG_0022
IMG_0023

RESİMLERE TIKLAYINIZ AÇILAN SAYFADA RESMİN SOL ÜST YANINDAKİ BÜYÜTECE TIKLAYARAK RESMİN DAHA BÜYÜK HALİNİ GÖREBİLİR VE YAZILARI OKUYABİLİRSİNİZresimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Derya Baykal BİYELİ BEBEK ÖRGÜ TAKIM ANLATIMI



http://taytay.blogcu.com/

http://taytay.blogcu.com/

http://taytay.blogcu.com/

RESİMLERE TIKLAYINIZ AÇILAN SAYFADA RESMİN SOL ÜST KÖŞESİNDEKİ BÜYÜTECE TIKLAYARAK RESMİ DAHA DA BÜYÜK OLARAK GÖREBİLİRSİNİZ resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri