MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


2013 lif örnekleri yapılış videosu





Çılgın Yastık Tasarımları

Ağaç Kütüğü Yastık Modeli Modelleri




Çılgın Yastık ModeliDiş Perisi Yastığı ModeliDüşünen Yastık ModeliHamburger Yastık TakımıKaya Yastık ÖrneğiKomik Yastık TasarımıLastik Yastık ModeliMelek Şeytan Yastık TakımıMısır Koçanı Yastık ModeliPankek Yastık Tasarımı


Cezerye

Cezerye Malzemeleri
6 çay bardağı rendelenmiş havuç
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı irmik
4 çay bardağı süt
1 poşet vanilya
1 su bardağı ceviz içi
Yeteri kadar Hindistan cevizi
Yeteri kadar yeşil fıstık

Cezerye
Cezerye Tarifi
Cezerye yapımına başlarken öncelikle rendelenmiş havuçlarımıza toz şeker ekleyerek ocakta bir taşım pişirelim ve kaynatalım. Daha sonra vanilya, süt ve irmik ekleyelim ve koyulaşmaya başlayıncaya kadar ocakta tutalım. Koyulaşıp sütü çekince ocaktan alalım ve karıştıralım. Ceviz içini ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Daha sonra elimizle küçük top yapalım ve Hindistan cevizine bulayalım. Biraz buzdolabında bekletelim ve soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.


Rumeli Tatlısı

Malzemeler:
> 1 adet yumurta
> 100 gram tuzsuz beyaz peynir
> 150 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
> 1 paket kabartma tozu
> Aldığı kadar un
> 150 gram iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
> 3 su bardağı tozşeker
> Üç buçuk su bardağı su
> 3-4 damla limon suyu
Rumeli Tatlısı Tarifi:


Rumeli TatlısıYumurta ve tuzsuz beyaz peyniri derin bir kaseye alıp, mikserle iyice çırpın. Daha sonra tereyağı, kabartma tozu ve un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamura dövülmüş ceviz ekleyip tekrar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp hafif yassılaştırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Şerbet için, tozşeker, su ve limon suyunu 10 dakika kaynatın. Ilık hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için tepsiyi ocağın üzerine oturtun ve kısık ateşte şerbet hafif göz göz olana kadar bekletin. Daha sonra tepsiyi ocaktan alın. Soğutup servis yapın.


Dikkat Çekici Bayan Örgü Bluz Modelleri













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri