MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal PEELING TARIFI


PEELING TARIFIPeeling, cildi soymak anlamina gelir. Bu kadar teknik bir hale gelmeden önce de hepimiz peeling yapardik. Örnegin keselenmek, ponza tasi ile topuklarimizi ovmak, bazi kadinlarin killari olmasa da yüzlerine agda yapmasi, peeling'ten baska bir sey degildir. Çünkü amaci ölü deriyi atmaktir. Bu gereksinim günümüzde gayet ince bir islem haline geldi ve cilt bakiminin en temel uygulamalarindan birisi oldu. Kirisiklar, akneler, iz ve leke tedavilerinin tümünde, çesitli peeling yöntemleri kullaniliyor. Bu tedavinin esasi, cilt yüzeyini uyarmak ve ölçülü bir sekilde soyulmasini saglamaktir.
Peeling cildi nasil yeniler?
* Cilt ölü hücrelerini atarak yenilenmeye baslar.
*
Tikanan gözenekler açilir, deri nefes alir.
Siyah noktalarin ve aknelerin olusmasi engellenir.
*
Deri altindaki kan dolasimi hizlanir.
Cildin nem orani yükselir.
*
Kolajen tabakasi kalinlasir, cilt dolgunlasir.
Ince kirisikliklar kaybolur.
*
Cilt esneklik kazanir, yumusar, pürüzleri azalir.
Zamanla kabalasan deriler incelir.
*
Sivilce izleri hafifler, cilt rengi düzelir.
* Günes lekeleri ve diger renk düzensizlikleri hafifler.Cildin direnci artar, cilt yaslanmasi gecikir. Bazi arastirmalara göre peelingler, kanserojen hücrelerin ve virüslerle olusan bazi sigil türlerinin yok edilmesine yardimci olur.
***
Herkesin ihtiyaci farklidir: Peeling farkli sorunlara yönelik olarak, degisik yöntemlerle yapilabilir. Derin, orta ve yüzeysel soyma gibi. Bunlar dogal veya kimyasal maddelerle olabilecegi gibi dermabrazyon ve mikrodermabrazyon gibi mekanik uygulamalar veya lazer ile yapilabilir. Her birinin yeri ayridir ve degisik ihtiyaçlara cevap verirler.
Bir bakima, hepsi ayni isi yapar; üst deriyi uyarir, soyar ve altindan taze bir derinin çikmasini saglar. Ama farkli sürelerde ve tabii oldukça farkli derinliklerde.
Esmerler dikkat! Fenol ve lazer gibi derin peelingler büyük degisimler yaratir. Anestezi altinda uygulanir. Ancak, bu islemler insanin bir süre sosyal yasamindan özveride bulunmasini ve alti ay süreyle de günesten korunmasini gerektirir. Ayrica, esmer ciltlerde leke kalma olasiligi vardir. Açik renkli ciltler derin peelinglere daha iyi cevap verirler.
Ögle tatili peelingleri: Dönem dönem bir güzellik merkezine gidip genel cilt bakimi yaptiriyorsaniz, muhtemelen size meyve asitleriyle hafif ve yüzeysel peeling uygulaniyordur. Bunlara ögle tatili peelingleri denmesinin nedeni, çok pratik olmalaridir. Islemden sonra pekala isinize dönebilirsiniz.
Deriniz hafifçe soyulsa da bu gözle görünen bir düzeyde degildir. Meyve asitleri denilen bu peeling ürünleri; elmadan, olgunlasmamis üzümlerden, saraptan, narenciyelerden, ananastan, domates suyundan, eksi sütten, zencefil, sarap, seker kamisi suyu gibi degisik gida maddelerinden, Aspirin'in ana maddesi olan salisilatlardan elde edilir.
Tümü de isiga bagli yaslanma belirtilerinde, lekelerde, ince kirisikliklar ve akne tedavilerinde son derece yararli olur. Yüzeysel peeling seanslari, ortalama yedi gün ara ile yapilir. Genellikle yilda 6-10 seans hafif peeling, cildin düzene girmesi için yeterlidir. Tedavi basladiktan kisa bir süre sonra ciltte bir canlanma ve ince çizgilerde hafifleme baslar. Bunlar antioksidan özellikler tasidiklari için yaslanmayi geciktirir.
Bilinmesi gereken konular: Hafif ve orta dereceli peelingler yapilmadan önce; hastanin hafif soyulma, kepeklenme, cildin kizarmasi veya kabuklanmasi ihtimaline karsi bilgilendirilmesi gerekir. Peeling yapilan her cilt hassaslasir. Bu nedenle bazi ilaçlardan ve kimi kozmetiklerden sakinilmasi önemlidir.
Peeling öncesinde ve sonrasinda günes ve solaryum kesinlikle yasaktir. Özellikle leke tedavilerinden sonra, yasam boyunca, günesten koruyucu kullanilmalidir. Hafif peeling'lerde iki hafta, orta dereceli peeling'lerde bir ay, lazerfenol gibi derin peeling'lerde alti ay günesten korunmak gerekir. Bazi cilt hastaliklarinda veya uçuk sirasinda peeling yapilmasi sakincalidir.
Peeling öncesinde cildinizde siyrik, yanik gibi herhangi bir tahris olmamalidir. Epilasyon yaptirmis veya yeni tiras olmus hastalar, peeling ajanlarina umulmadik tepkiler gösterebilirler. Bu nedenle, erkekler peeling uygulamasindan bir gün önce tiras olmayi birakmalidir. Tretinoin kullanan hastalarin cildi peelinge reaksiyon gösterebilir. Peeling öncesinde makyaj artiklarinin çok iyi temizlenmesi gerekir.
Peeling yapabilecegimiz dönem, 15 ekim ile mart aylari arasinda. Bence planlarinizi simdiden yapin ve gelecek sonbaharin firsatlarini kaçirmayin

resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizPEELING TARIFI



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri