MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal örgü bayan hirka anlarimi

[454446+(1).jpg]


 her renk ile 2 sira örerek deseni olusturacagiz.
1. (kahve) : * 2 düz,1 ilmek örmeden al*dan tekrar,2düz
2.(kahve):ters ilmekler ters , önceki sirada örmeden alinan ilmekleri düz olarak (sise geldigi gibi ) örelim.
3.( krem):sol sisimizdeki ilmeklerden ters olan ilmekten bir önceki ilmegi örmeden alarak sirayi birinci sira gibi tamamlayalim.
4.(krem):2.sira gibi kahve ilmekleri düz örelim.

SAG ÖN : 2 parça ( sag - sol ) 9 nolu sis ve kahve ile 28 ilmek atalim.ve deseni 1.siradan itibaren uygulayarak 33 cm örelim.kol kesimini yapalim. sol taraftan ( sag parça için ) sirasiyla her sirada 3-1-1 olmak üzere toplam 5 ilmek keserek devam edelim.
örgümüz 43 cm oldugunda yaka kesimi için sag taraftan sirasiyla her sirada 7-2-1-0-1 olmak üzere 11 ilmek keselim.örgümüz 50 cm oldugunda ise kalan 12 omuz ilmegimizi bir defada keserek bitirelim.

SOL ÖN :sag önün aynisi gibi örünüz.

ARKA: 9 nolu sis ve kahve ile 47 ilmek baslayalim ve deseni 1.siradan itibaren uygulayarak 33 cm ördükten sonra kol evleri kesimini uygulayalim.her sirada sirasiyla 2-1-1 olmak üzere her iki yandan toplam 8 ilmek keselim.toplam örgü 48 cm oldugunda arka yaka oyugu için ortadaki 11 ilmegi keselim.örgümüzü ikiye ayirarak kesme islemine devam edelim.boyunun iç yanlarindan her iki taraftan da 1-1 olmak üzere toplam 2 ser ilmek keselim.omuzlarda kalan 12 ser ilmegi bir defada keserek bitirelim.
KOL:9 nolu sis ve kahve ile 25 ilmek baslayalim.ve deseni birinci siradan itibaren uygulayarak 7 cm ördükten sonra arttirmalara baslayalim.7 cm de bir her iki yandan 6 defa 1 er ilmek arttiralim.toplam kol boyu 48 cm oldugunda eksiltmelere baslayalim.her iki yandan önce ikiser sonra 9 defa olmak üzere her tersde birer ilmek toplam 22 ilmek keselim.kalan 15 ilmegi bir defada keserek bitirelim.
DIKIS:yanlari ve omuzlari diktikten sonra kollari kapatarak bedene birlestirelim.7nolu sisle ve kahve ile yaklasik 235 cm biye örelim.bu biyeyi yan dikisten baslayarak yaka,ön ve etek çevresine dikelim.kollar için de ayni sekilde 24 cm biyeyi kol agizlarina dikerek ceketi tamamlayalim.
BIYE: 7 nolu sise 4 ilmek atalim ve gereken boyda ilk ilmekleri de örerek devam edelim.

resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizörgü bayan hirka anlarimi



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri