MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal AT KESTANESINDEN MUCIZE KREM

Çogu kisi zehirli oldugunu bilir de pek toplayani olmaz bu kestanelerin. Tadi çok aci ve öldürecek kadar zehirli oldugu için sadece haricen kullanilan bu bitki, son yillarda kozmetikçiler tarafindan kesfedildi. At kestanesi kirisikliklarin düsmani Yaz aylarinda pembe ve beyaz çiçekleriyle yol kenarlarini süsleyen at kestanesi agaçlarindan, sonbaharda yollara iri iri taneler dökülür.

Özellikle kadinlarin daha genç görünmek için ilgi gösterdigi kirisik giderici kremlerde ana etken madde olarak atkestanesi kullaniliyor. Atkestanesi cilt bakiminda mucize gibi etkileriyle tam bir sifa kaynagi olarak görülüyor. Atkestanesi ile yapilan krem ve yaglar birçok cilt sorununa kesin çözüm getiriyor. Ciltteki genislemis gözenekleri kapatiyor, yüzdeki kirmizi görünen kilcal damarlari yok ediyor. Bu özellikler atkestanesinin damar büzücü olusundan kaynaklaniyor . Günümüzde birçok botox etkisi yapan krem, vücut bakim ürünü ve sikistiricilarda atkestanesi bulunuyor. Romatizmal agrilar, kas agrilari, saç dökülmesi, yüzdeki günes lekeleri, damar agrilari ve gögüslerin toparlanmasinda son derece etkili olan atkestanesi, hemoroit tedavisinde kullanilir; bacaklardaki variste dolasimi düzenler, agrilari dindirir, gevsemis boyun derisini sikistirir.
 Evde at kestanesi yagi yapmak için: sonbaharda olgunlasan tohumlar kabugundan çikarilip rendelenir. Bir kavanozun üçte biri at kestanesi ile doldurulur, geri kalanina saf sizma zeytinyagi konulur ve kizgin güneste 45 gün bekletilir. Her aksam çalkalanir. Daha sonra süzülür, bir cam siseye doldurulup serin yerde saklanir. Ihtiyaç hissedilen her durumda sikayet edilen tüm vücut bölgelerinde bu yag rahatlikla kullanilabilir. Göz çevresi kirisiklari, kilcal damar çatlamalari ve gevsemis boyun derisinin düzeltilmesi için her aksam yatmadan birkaç damla yag ile yüze ve boyuna masaj yapmak faydalidir. Vücuttaki deri çatlaklarina ve varislere ayni sekilde muntazam olarak kullanildigi zaman sikayetler ortadan kalkacaktir. At kestanesinden losyon hazirlamak için. ise 4-5 tane atkestanesini rendeleyin. 2 tane atkestanesi yapragi ile birlikte 2 su bardagi suyun içinde bir tasim kaynatin. 15-20 dakika demlendirin, soguduktan sonra süzün. Hazirlanan losyon, Sm yapmis ayak ve bacaklarda, agriyan eklemlerde rahatlikla kullanilabilir.

resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizAT KESTANESINDEN MUCIZE KREM



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri