MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal Kruvaze bluz anlatim

Sal Yakali Anlatimli örgü bayan kazak Modeli
Beden 36/38 ve 40/42 Parantez içindeki sayilar 40 / 42 beden içindir. Eger yalnizca bir tek sayi verilmisse bu her iki beden için de geçerlidir.
Malzeme: Orta kalinlikta el örgü yünü (yak. 400 (450) gr Petrol ve ince moher karisimli yünlü örgü ipligi yak. 250 (300) gr kahverengi. alti ve yedi numara örgü sisleri. 60 cm uzunlukta, alti numara yuvarlak örgü sisi
Dikkat: Sürekli olarak bir kat yün ve bir kat moher ipligi birlikte alarak iki kat iplikle çalisin!
Lastik örgü A: 1 ilm. yüz, 1 ilm. ters (tek lastik)
Lastik örgü B: 2 ilm. yüz, 2 ilm. Düz yüz: Gidis siralarini yüz, dönüs (siralarini ters örün (çift lastik)
Vurgulanmis eksiltmeler: Sag kenar: Kenar-ilm, 2 ilm. yüz birlikte örün. Sol kenar: 2 ilmek birbirinin üstünden geçirerek yüz örün = 1 ilmek yüz örer gibi örmeden alin, izleyen ilmegi yüz örün ve örmeden aldiginiz ilmegi bu ilmegin üstünden geçirin, kenar-ilm.
Örnek denemesi: 1 8 ilm ve 18 sira lastik örgü A 6 numara sisle = 10 x 10 cm; 1 3 ilm ve 1 6,5 sira düz yüz 7 numara sisle = 10 x 10 cm; her iki deneme de çift katli iplikle örülmüstür.
Arka parça: Önce etek pervazi için arka ve ön parçalari birlikte enine örün. Bunun için iki kalite yünü birlikte alarak 19 ilm. baslayin. Pervaz için 72(80)cm lastik örgü A orun; sonra son si-ranin ilmeklerini ilmek isiyle baslangiç sirasinin ilmekleriyle birlegtirin, ördügünüz lastigi halka sekline getirin. Sonra her iki yanda yan dikisler için isaret alin. Bundan sonra bir yarinin üstünden = 36 (40) cm, pervazdaki isaretler arasindan yedi numara sisle ve çift katli iplikle 48 (54) ilm. alin Sonra düz yüz devam edin. Egimler için her iki yanda pervazdan sonra besinci. sirada bir ilm. artirin, sonra her 8. sirada 3 kez daha her defasinda 1 ilm. artirin = 56 (62) ilm. Pervazdan 22 cm = 36 sira sonra her iki yanda kol evleri için 2 ilm. kapatin. Sonra her ikinci sirada 1 kez 2 ilm ve 1(2) kez bir ilm. kapatin= 46 (50) ilm. Kol kesiminden 18 (19) cm = 30 (32) sira sonra omuzlar için her iki yanda 6 (7) ilm. kapatin, izleyen 2. sirada 1 kez 6 (7) ilm. daha kapatin. Sonraki sirada kalan 22 ilm. düz yaka açikligi kenari olarak kapatin.
Ön parça: Pervazin iki parçasi üzerine örün. Önce ön parçanin sag yarisina devam edin. Bunun için pervazin sol kenarinda 6 (7) cm bosluk birakin ve kalan 30 (33) cm üzerine yedi numara sis ve iki kalite ipligi birlikte alarak çift kat yünle 40 (44) ilm. alin Anvelop havayi saglamak için sag kenarda yaka açikligi için pervazdan sonraki 3. sirada bir ilm. vurgulayarak kapatin. Sonra izleyen her 2. sirada 15 (16) kez her defasinda bir ilm. vurgu- layarak kapatin. Sonra * 4 ve izleyen 2. slcada her defasinda 1 ilm. vurgulayarak kapatin. yildizlar arasini 4 kez tekrarlayin ve izleyen dördüncü sirada 1 kez daha bir ilm. vurgulayarak kapatin. Bu arada yan egimi ve kol kesimini sol kenarda arka parçayla ayni yükseklikte ve sekilde uygulayin. Kol kesiminden 18 (19) cm = 30 (32) sira sonra dis kenarda omuzu aynen arka parçadaki gibi kapatin. Ön parçanin sol yarisi için pervazin bosluk biraktiginiz 6 (7) cm kismi üzerinden 7 numara sis ve çift kat iplikle 8(10) ilm. alin ve ek olarak sag ön parçanin arka tarafindan pervazin kenar ilmeklerine batarak 32 (34) ilm. daha alin = 40 (44) ilm. Sonra ön parçanin sol yarisini sag parçayla karsit ayni olacak sekilde örün ve önü tamamlayin. Kollar: 34 ilm, 6 numara sis ve çift kat iplikle baslayin. Disa dönen kol agzi pervazi için 12 cm = 22 sira lastik örgü B örün. Sonra yedi numara sisle düz yüz devam edin. Egimler için her iki yanda pervazdan sonra 15. (11.) sirada 1 ilm. artirin, sonra her 16.(1 2.) sirada 2(4) kez daha her defasinda 1 ilm. artirin = 40 (44) ilm. Pervazdan 39 cm = 64 sira sonra her iki yanda kol yuvarlakligi için iki ilm. kapatin, izleyen her sirada 1 kez 2 ilm. kapatin, 8 kez her defasinda bir ilm. vurgulayarak kapatin ve 2 kez her defasinda 2 ilm. kapatin, izleyen sirada kalan 8 (12) ilm. kapatin.
Tamamlanmasi: Parçalari gerin, nemlendirin ve kurumaya birakin. Dikisleri kapatin, kol agzi pervazlarini alti cm kadar distan kapatin ki düzgün olarak disa dönebilsin. Sal yaka için yuvarlak sisle ve çift katli iplikle ön parçalarin egik kenarlarindan ve arka yaka açikliginin kenarindan 202 ilm. alin, 1 dönüs sirasi yüz örün. Sonra lastik örgü B örün, bu arada kenar-ilmekten sonra 1 ilm. yüzle baslayin. Önce 117 ilmegi örün, sonra form verebilmek için kisaltilmis siralarla çalisin. Bunun için 1 dolamayla dönün, 32 ilm. geriye dogru örün, tekrar bir dolama ile dönün, sonra her iki yanda 18 kez her defasinda 4 ilm. fazla örün ve bir kez onüç ilm. fazla örün. her defasinda 1 dolama ile dönün. Böylece yeniden tüm ilmekler ise girmis olacak. Dolamalarda her defasindaizleyen uzatilmis siranin ilk ilm. desene uygun sekilde birlikte örün, böylece delik olusmasini önlemis olacaksiniz. Sonraiki sira daha tün ilmekler üstüne örün. Ardindan ilm. çok gevsek olarak göründükleri sekilde kapatin. Yakanin dar kenarlarini pervaza dikin. Kollari takin. Kol kapaklarini ve sal yakayi disa döndürünKruvaze bluz anlatim



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri