MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal Alti parçadan bir Yeni Yil eldiveni yapilisi

Yapilisi :
eldivenimiz için orta kalinlikta ip ve 3.5 numara tigkullanilir.
Beyaz yün ile dört zincir çekilip, kapatilir.Araya birer zincir çekilerek oniki tane 2li trabzan yapilir.Ikinci iraya çikmak için üç zincir çekilir.Heryuvaya 2ser tane i2li trabzan yapilir.üçüncü sirada kirmizi yünegeçilir.Biryuvaya bir, bir yuvaya ikitane ikili trabzanyapilir.Üstsiraya çikmak için üç zincir çekilir.Yinebir yuvaya 1, bir yuvaya 2 tane ikili trabzanyapilir.Bu sekilde alti adet motif örülecektir.
Öncelikle 1.ci ve 2.ci motif, beyazkismi üstte ve altakalacak sekilde çevresinin yarisindanfazlasi dikilerek tiutturulur.
3cü ve 4cü motifler, beyaz kismisagda ve solda alacak sekilde üstten vealltan dikilir.
5ci ve 6ci motif beyaz kismiüste ve altta kalacaksekilde iki yandandikilerek tutturulur.Üst kisimdan elingirecegi bosluk, alt kisimdanda alttaki motife dikilecek boslukolusturulur.Üstteki ve alttaki motifler, ortadakimotife dikilerektutturulur.1. ve 2i.motifler, 3. ve 4. motife tutturulurken parmakboslugu birakilir.Parmak boslugubirakilan yere sekiz sira sikigne örülür.Sonraki2  sirada aralardan kesilerek, 2 ilmege düsürülür ve parmak yeriolusturulurö85.Alti parçadan bir Yeni Yil eldiveni yapilisi



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri