MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal Köpek Figürlü Örgü Bebek Sapkasi Modeli Yapilisi

  
not : Örgü bere modelimiz için atilan  ilmek sayisi kullanacaginiz yünün ve sisin kalinligi önemli oldugu kadar bebeginizin bas çevreside önemlidir.
Bebek sapkamiz için beyaz iple sise 80 ilmek atarak tek lastik örgüsü örmeyle baslayalim.
 tek lastik örgü modeli nin yapilisi : 1 düz, 1 ters, 1 düz , 1 ters ( harosa)  örgü seklinde, arka sirayi dönünce düz örgülerdüz,, , tersler ters   tekniginde örülür.
 Yaklasik yirmi sira lastik örgüsü örün ve düz örgü modeli ne geçin. ve ilk düz örgü modeli örerken iki yandan bir ilmek ve ortada ki ilmeklerin aralarindan sekiz ilmek çikararak bere modelimizin bas çevresi kadar genisleteceksiniz.  yaklasik olarak bebeginizin bas çevresini düz örgü örnegini ördükçe basinda ölçerek anlayabilirsiniz ve kulaklarindan biraz daha yukari noktada beyaz sapka örgüsünün yavas yavas önce 2 sirada bir kenarlardan ilmek keserek ( yani ilmek kapatarak yada eksilterek ) doksan ilmek sayisini seksen düsürün , sonra her sirada bir orta ilmek ve kenar ilmeklerden eksilterek altmis ilmege kadar getirin ve daha sonra tün ilmekleri kapatip tersten dikin.
 Simdi sira geldi örgü bebek beresi modeli mizin kulaklarini yapmaya ö85siyah ve beyaz yün ile iki renkli köpek kulagi yapmak gerekiyor. sise beyaz yünle on ilmek atin ve düz örgü ile örmeye baslayin bir kaç sirada bir kenarlardan ilmek arttirarak otuz ilmek oldugunda ilmekleri kenarlardan eksiltmeye geçelim. siyah yün ilede ayni ilmek sayisiyla kulak örelim. ve her 2 kulagi yapabilmek için tersten 1 tarafi açik kalacak sekilde dikelim ve düz çevirelim o açik olan ucuda dikelim. diger köpek kulak modelini ayni sekilde örelim ve beyaz bebek sapka modelinin iki ucuna kulaklari dikelim.
 Daha sonra ise köpek gözünü yapmak için 2 adet siyah dügme dikin ve elde yine sisle siyah yünle düz örgü ile küçük bir örgüden sonra köpekli sapkamizin burunkismini yaptiktansonra sapkaya dikerek igne iplikle siyahbiyiklarini sapka üzerine isleme yapalim.

Köpek Figürlü Örgü Bebek Sapkasi Modeli Yapilisi



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri