MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Papatyali Kazak Ve Bere


bebek kazak atki modeli
Yapilisi:BERE:112 ilmek atalim ve 6 sira haroso çalisalim. 4 sira düz örgü, 2 sira findik isi ve tekrar düz örgüyle devam edelim. Lastikten 40 sira (=10.5 cm.) sonra 5 eksiltmeyi söyle yapalim: 1 düz, *20 düz, 2 düzden beraber*, *dan* 5 defa tekrar edelim. 1 düz. Bu 5 eksiltmeyi kolonlu olarak her 2 sirada 3 defa tekrar edelim (=92 ilmek). 4 sira düz örgü çalisalim, sonraki 2 tek sirada, tüm sira boyunca 2 düzden beraber çalisalim, kalan 23 ilmegi siste asili birakalim.
Hazirlanisi:BERE:Ipliklerin arasini, sari tulumlari rahatça geçirebilmek için ilik gibi açalim. Berenin kenarlarini dikelim. Igne ve sari ile her findik isinin etrafina gül desenlerini isleyelim.
Yapilisi:KAZAK:SOL ARKA:
Sari ile 46 ilmek atalim ve 6 sira haroso çalisalim. Daha sonra 40 ilmek delikli örgü ve 6 ilmek de haroso ile devam edelim. Lastikten 46 sira (=11 cm.) sonra esit araliklarla (18 sirada bir) 3 ilik açalim. Lastikten 100 sira (=24 cm.) sonra tüm ilmekleri kapatalim.
SAG ARKA:Sol arka gibi fakat simetrik olarak ve ilikleri açmadan çalisalim.
ÖN:Sari ile 88 ilmek atalim ve lastigi sol arka gibi çalisalim. Isimize söyle devam edelim. 6 ilmek düz, 76 ilmek delikli örgü, 6 sira düz. Lastikten 78 sira (=19 cm.l) sonra yaka oyugu için orta 22 ilmegi kapatalim ve ortaya dogru her 2 sirada 3, 2 ve 1 ilmegi kapatarak her iki tarafi ayri ayri tamamlayalim. Yaka oyugu baslangicindan 22 sira (=5 cm.) sonra omuzlar içinkalan 27 ilmegi kapatalim.
KOL:Sari ile 46 ilmek atalim ve lastik için 8 sira haroso çalisalim. Daha sonra söyle devam edelim: 3 ilmek düz, 40 ilmek delikli örgü, 3 ilmek düz. Kenarlarda her 6 sirada 8 defa 1 ve her 4 sirada 4 defa 1 ilmek arttiralim. Lastikten 70 sira (=17 cm.) sonra elde ettigimiz 70 ilmegi kapatalim.
Hazirlanisi:KAZAK:Ön, arka ve kollardaki delikleri beyaz iplik ile semada görüldügü gibi delik isi ile isleyelim. (0.5 cm. eninde). Omuzlan ve yanlari dikelim, kollari kapatalim ve takalim. Sari ileyaka oyugu yuvarlagi boyunca 80 ilmek toplayalim ve 8 sira horosoyu 5. sirada sol tarafta 1 ilik açarak çalisalim. 8. siradan sonra tüm ilmekleri kapatalim. Beyaz fisto yakayi kazagin içinden dikelim. Dügmeleri dikelim.



resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz
bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriPapatyali Kazak Ve Bere



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri