MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


örgü bebek hirka anlatimi


Beden: 3-4 yas grubu. Malzemeler:
ANCHOR "Bergama" El Örgü Ipligi. (%100 Akrilik)
Yaklasik 400 gr. # 1100 Beyaz
Yaklasik 100 gr. # 6032 Pembe
Yaklasik 20 gr. # 6037 Yesil
3,5 numara tig uçlu örgü sisi
3,5 numara örgü tigi
5 adet dügme - 24 adet küçük boy sari inci
Kullanilan örgüler:
Tunus ilmegi
Ölçü: 22 ilmek - 11 tunus ilmegi sirasi 10 cm2 esittir.

UYGULAMA:
Arka: Tig uçlu örgü sisi ile 76(80) adet zincir çekin. 2. siradan itibaren verilen tunus ilmegi örgü açiklamasini takip ederek, 1 sira tunus ilmegi sirasi örün. (Örgü sonuna kadar devam edecek).
2. siradan itibaren verilen motif sema ve açiklamasini takip ederek, semanin 1-5 siralarini 1 kez uygulayin. Devaminda 20(21) sira düz örün. 21.(22.) sira basinda sag reglan kol kesimi için ilk 2 ilmegi düz örün. Siradaki 3 ilmegi 1 ilmek örün. (2 Ilmek kesilmis olacak). Sirayi örmeye devam edin. Sira sonunda 5 ilmek kaldigi zaman sol reglan kol kesimi için 3 ilmegi 1 ilmek örün. Kalan 2 ilmegi düz örün. Sonraki her sirada Iki kenardan 2 kere ve 14(16) kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Örgü boyu reglan kol kesiminden itibaren 17 cm. 19 sira (18 cm. 20 sira) oldugu zaman, arka yaka Için 32 ilmek kalacaktir. Örgüyü bitirin. Sag ön: (Giyildigi zaman)
Tig uçlu örgü sisi ile 42(44) adet zincir çekin. 2. siradan itibaren verilen tunus ilmegi örgü açiklamasini takip ederek, 1 sira tunus ilmegi sirasi örün. 2. sira basinda ilk 5 ilmegi düz örün. 6. ilmekten Itibaren verilen motif sema ve açiklamasini takip ederek, 1-21 Ilmeklerini sira boyunca tekrarlayin. Sonraki siralar ayni örgü düzeninde semanin 2-6 siralarini 1 kez uygulayin. "Bu arada sag ön ortasina bastan itibaren 3. ve sonraki her 9. sirada olmak üzere 5 adet dügme iligi açin. "7. sira basinda ilk 5 ilmegi düz örün. 6. ilmekten itibaren semanin 1-21 ilmeklerini 1 kez uygulayin. Kalan Ilmekleri düz örün. Sonraki siralar motif sema Ilmeklerini ayni sekilde uygulayarak, semanin 8-15 siralarini 3 kez tekrarlayin. Devaminda ön ortasindaki ilk 5 Ilmegi düz, 6. Ilmekten itibaren semanin 1-7 ilmek ve 14-15 siralarini tekrarlayarak, kalan ilmekleri Ise düz örerek örgüye devam edin.
Bu arada örgü boyu bastan itibaren 24 cm. 26 sira (25 cm. 27 sira) oldugunda, sag kenardan reglan kol kesimini arkada oldugu gibi aynen uygulayarak örgüye devam edin. Örgü boyu reglan kol kesiminden itibaren 14 cm. 15 sira (15 cm. 16 sira) oldugu zaman ön yaka Için, ön ortasindan her sirada sirasiyla 8-6-4 ve 2 ilmek keserek örgüyü bitirin.
Sol ön: Sag önde uygulanan islemleri ters uygulayarak örün.
Kol: iklside ayni sekilde örülecek. Tig uçlu örgü isi ile 44(48) adet zincir çekin. 2. siradan itibaren verilen tunus ilmegi örgü açiklamasini takip ederek 1 sira tunus ilmegi sirasi örün. 2. siradan itibaren verilen motif sema ve açiklamasini takip ederek 1-5 siralarini 1 kez uygulayin. Devaminda düz örerek, ayni zamanda kol seklini verebilmek için iki kenardan her 4. sirada 5 kere 1 ilmek arttirarak, 20(21) sira örün. 21.(22.) siradan itibaren reglan kol kesimini iki kenardan, arkada oldugu gibi aynen uygulayarak örgüye devam edin. Örgü boyu reglan kol kesiminden itibaren 17 cm. 19 sira (18 cm. 20 sira) oldugunda 10 ilmek kalacaktir. Örgüyü bitirin.
Kapison: Tig uçlu örgü sisi ile 92(96) adet zincir çekin.
Motif semasinin her bir karesi, 1 tunus örgü ilmegini ve 1 tunus ilmegi örgü sirasini ifade etmektedir.
Arkada uygulanan ilk 6 sirayi aynen uygulayin. 7. sirayi düz örün. 8. sirada Ilk 16(18) ilmegi düz örün. 17.(19.) ilmekten itibaren verilen motif semasinin 13-21 ilmeklerini 1 kez uygulayin. Devaminda 40(42) ilmegi düz örün. 41.(43.) ilmekten itibaren motif semasinin 13-21 ilmeklerini 1 kez uygulayin. Kalan 16(18) ilmegi düz örün. Sonraki siralar ayni örgü düzeninde semanin 8-15 siralarini 1 kez uygulayin. Devaminda düz örerek, örgüye devam edin. Örgü boyu bastan itibaren 21 cm. 23 sira
(22 cm. 24 sira) oldugu zaman örgüyü bitirin.

Bitirme:
Örgü parçalarini ölçüleriyle sabitleyip nemli bezle örterek kurumaya birakin. Örgü tigi ile reglan kol dikislerini, yan dikis ve kol alt dikislerini birlestirin. Yaka banti için, sag ön ortadan baslayarak tig uçlu örgü sisi ile yaka kenarindaki her Ilmekten 1 Ilmek alin. 1. tunus ilmegi örün sirasini tamamlayin .2 sira tunus Ilmegi sirasi örerek yakayi bitirin. Kapisonu arka ortasini, örgü tigi Ile birlestirin. Kapisonu yaka kenarina yerlestirerek, örgü tigi le birlestirin. Etek ucunda bastan itibaren 7. sira ön ortasinda (sag-sol) 13. ilmek üzerine, örgü tersinden, pembe örgü ipligi ve örgü tigi ile, örgü üzerine zincir örün. "Not: Ön ortalarinda modeldeki gibi köse olusturun. Kol ucu ve kapison ucunda bastan itibaren 7. sira üzerine örgü tersinden, örgü üzerine zincir örün. Ayni sekilde yaka örgüsünün 2. sirasini örün. Pembe örgü ipligi ve örgü tigi ile etek ucu, ön ortasi (sag-sol), kapison kenari ve kol uçlarini modelde oldugu gibi 1 sira tiglayin.
Pembe örgü ipligi ile 24 adet çiçek tomurcugu örün. Modelde oldugu gibi her baklava motifinin içine 3' er adet tomurcugu incilerle tutturun. Yesil örgü ipligi ile çiçek yapraklarini isleyin. Beyaz örgü Ipliginden yaklasik 110 cm. uzunlugunda kordon hazirlayin. Kaplsonun önüne geçirin. Kordonun 1 ucuna pembe 1 ucuna beyaz, üç yaprakli çiçek motifi örün. Dügmeleri sol ön orta bant üzerinde yerlerine dikin.

Bebek Örgü Hirka
Tunus ilmegi örgü açiklamasi:
1. Sira: Tig uçlu örgü sisi ile istenilen kadar zincir çekin.
2. Sira: 1. sirada çekilen her zincir üzerinden 1 uzun ilmek alarak, siste toplayin. Siste zincir sayisi kadar ilmek olacaktir.
3. Sira: 2. sirada yapilan uzun Ilmekleri geriye dogru, tek tek, zincir ile birlikte örerek sira basina gelin. Böylece 2. ve 3. sira sonunda 1 adet tunus Ilmegi sirasi olusacaktir.
4. Sira: 2. sirada örülen uzun ilmeklerin içinden, uzun ilmek alarak siste toplayin.
5. Sira: 3. sirayi aynen tekrarlayin.
Sonraki siralar 4. ve 5. siralari tekrarlayarak örgüye
devam edin.
Örgü üzerine zincir:
iplik örgü tersinde, tig örgü yapilacak yüzde olacak sekilde, tigla örgü tersine geçerek, 1 Ilmek alin. ilmek tigin basinda kalsin. Biraz bosluk birakarak örgü tersinden yeni 1 ilmek alin. Tigin basindaki ilmekten geçirin, islemi tekrarlayarak devam edin.

Örgü Modeli Kaynagi: Anchor Collection



resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz
bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriörgü bebek hirka anlatimi



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri