MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


çocuk bere anlatimi

çocuk bere anlatimi

Yapilisi:Yesil örgü ipligi ile örgü sisine 98(102) ilmek atarak, 20 sira 1/1 lastik örgü örün. 21. siradan itibaren sirasiyla, 2 sira kirmizi, 2(4) lacivert, 2 sira beyaz 8 sra lacivert, 2 sira beyaz, 8 sira lacivert ve 2 sira beyaz örgü ipligi ile düz örgü örün Devaminda lacivert örgü ipligi ile 2(4) sira düz örgü örün. Bere tepesini daraltabilmek için lacivert örgü ipligi ile 3.(5.) sirada ilk 11(13) ilmegi düz örgü örürn
Siradaki ilmeklerden 2. ilmegi örgü yüzünden 1. ilmegin önüne kaydirarak, 2 ilmegi 1 ilmek düz örün. Sonraki 2 ilmegi 1 ilmek düz örün. Böylece 2 ilmek eksilmis olacaktir. Siradaki 20 ilmegi düz örgü örerek, ilmek kesme islemini aynen tekrarlayin. Tirnak içine alinan bölümü sira boyunca 2 kez tekrarlayin. Kalan 11 (13) ilmegi düz örgü örün. Sira sonunda toplam 8 adet ilmek eksilmis olacaktir.
Sonraki her 2. sirada ilmek kesme noktalarindan, ayni sekilde 8 kere 8 ilmek keserek örün. Son ilmek kesme islemi tamamlandiktan sonra siste toplam 26(30) ilmek kalacaktir. 1 sira 2 ilmegi 1 ilmek düz örerek, örün. Sonra sonunda 13(15) ilmek kalacaktir. Ilmekleri açik olarak sisten çikarin. Açik ilmeklerin içinden tigi yardimi ile örgü ipligi geçirin.
Bitirme:Örgü tigi ve basit nakis igne tekniklerini kullanarak, modelde oldugu gibi bel önündeki motifleri tamamlayin. Bere arka orta dikisini gizli dikis ile birlestiriri. Bel tepesinde ilmekleri sikistirarak, ipligi sabitleyin. Bere ucundaki 1/1 lastik örgüyü ortasindan içe dogru katlayin. Bere tersinde, örgü ucunu 1/1 lastik örgünün son sirasini gizli dikis ile tutturun.


RESIMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALLERINI GÖREBILIRSINIZ
AYRICA SAYFANIN SAG BASINDAKI GOOGLE DANTELMODELLER GRUBUZA MAILINIZ ILE ÜYE OLURSANIZ TÜM EKLENEN MODELLER ANINDA MAILINIZE GELECEKTIRçocuk bere anlatimi



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri