MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


çizgili çocuk kazak anlatimi

çizgili çocuk kazak anlatimi

Yapilisi:Arka: Yesil örgü ipligi ile örgü sisine 76(80) ilmek atarak, 1 sira düz örün. 2. siradan itibaren 8 sira düz örgü örün. 9. ve 10. sirada verilen 1 no. lu motif semasini takip ederek, semanin 1-2 siralarin yesil-kirmizi örgü ipligi ile uygulayin. 11.12. sirada semanin 3-4 siralarini löe2civert- kirmizi örgü ipligi ile uygulayin. 13. siradan itibaren lacivert örgü ipligi ile 8 sira düz örgü örün. Sonraki siralar, sirasiyla 2 sira beyaz, 8 sira lacivert örgü ipligi ile düz örgü örerek, örgüye devam edin. (Örgü düzeni örgü sonuna kadar devam edecek.)
Örgü boyu bastan itibaren 34,5 cm. 106 sira (36,5 cm. 110 sira) oldugu zaman arka yaka için örgü ortasindan 20 ilmegi bir kerede kesin. Sag tarafi beklemeye alin. Sol taraf arka yaka için sonraki 2. sirada 1 kere 3 ilmek keserek 2 sira örün. Kalan 25(27) ilmek üzerinden, omuz banti için, lacivert örgü ipligi ile 6 sira düz örgü örerek ilmekleri bir kerede kesin.
Beklemede olan sag taraf ilmeklerini örgü sisine geçirin. Arka yaka için sonraki 2. sirada 1 kere 3 ilmek keserek 2 sira örün. Kalan 22 (27) ilmegi omuz için bir kerede kesin.
Ön: Arkada uygulanan islemleri aynen tekrarlayarak, örgüye devam edin. Bu arada örgü boyu bastan itibaren 44 sira oldugu zaman, 45. sira basinda 22(24) ilemegi örün. 23.(25.) ilmekten itibaren verilen 2 no.Mu motif semasinin 1-7 ilmeklerini 1 kez uygulayin. Kalan ilmekleri örerek sirayi tamamlayin. Not: Bastan beri devam eden, 2 sira beyaz, 8 sira lacivert örgü düzeni, semalarin renkli bölümleri disinda aynen devam edecek sonraki siralarda 2 no. lu motif semasini takip ederek örgüye devam edin.
Örgü boyu bastan itibaren 50 sira oldugu zaman, 51. sirada 2 no. lu motif semasinin 7. ilmegini uyguladiktan sonra 12 ilmegi siradaki renkle örün. 13. ilmekten itibaren verilen 3 no. lu motif semasini takip ederek, semanin 1-13 ilmeklerini 1 kez uygulayin. Kalan ilmekleri siradaki renkle örün. Sonraki siralar, semayi ayni sekilde uygulayarak örgüye devam edin. 2 no. lu ve 3 no. lu motif semalarini 1'er kez uyguladiktan sonra örgüye, arkada oldugu gibi lacivert ve beyaz çizgili örgü olarak devam edin.
Örgü boyu bastan itibaren 33 cm. 100 sira (35 cm. 104 sira) oldugu zaman ön yaka için örgü ortasindan 14 ilmegi bir kerede kesin. Sag tarafi beklemeye alin. Sol taraf ön yaka için sonraki, her 2. sirada sirasiyla 3-2- ve 1 löeemek keserek örün. Bu arada örgü boyu yaka kesiminden itibaren 6 sira oldugu zaman, 7. sirada sol omuza esit araliklarda 3 adet dügme iligi açin. Örgü boyu yakadan itibaren 10 sira oldugunda kalan 25(27) ilmegi omuz için bir kerede kesin.
Beklemede olan sag taraf ilmeklerini örgü sisine geçirin. Sag ön yaka için sonraki her 2. sirada sirasiyla 3-2 ve 1 ilmek keserek örün. Örgü boyu yakadan itibaren 10 sira oldugu zaman kalan 25(27) ilmegi omuz için bir kerede kesin.
Kol: Ikiside ayni sekilde örülecek.
Yesil örgü ipligi ile örgü sisine 42(44) ilmek, atarak, 1 sira düz örün. 2. siradan itibaren, yesil örgü ipligi ile 4(6) sira düz örgü örün. Devaminda, arkada oldugu gibi 8 sira lacivert, 2 sira beyaz örgü ipligi ile düz örgü düzeninde örgüye devam edin. Ayni zamanda kol seklini verebilmek için, bastan itibaren iki kenardan her ö.sirada 12(13) kere 1 ilmek arttirarak örgüye devam edin.
Örgü boyu bastan itibaren 50(52) sira oldugu zaman, 51 .(53.) siradan itibaren 1 no. lu motif semasinin 1-2 sirasini lacivert-kirmizi örgü ipligi ile uygulayin. 53.(55.) siradan itibaren semanin 3-4 siralarini yesil-kirmizi örgü ipligi ile uygulayin. Devaminda yesil örgü iplii ile 10 (12) sira düz örgü örerek, ilmekleri bir kerede kesin.
Bitirme:
Örgü parçalarini ölçüleriyle sabitleyip nemli bezle örterek kurumaya birakin. Örgü tigi ve basit nakis igne tekniklerini kullanarak, önde ve kollardaki motifleri modelde oldugu gibi tamamlayin. Etek
ucu ve kol bitis noktalarindaki yesil örgü üzerine modelde oldugu gibi beyaz örgü ipligi ile esit araliklarda, roka teknigini kullanarak 2 sira tomurcuk isleyin. Sag omuzu birlestirin. Yaka banti için ön sol omuz ucundan baslayarak, arka so omuz bant ucuna, kadar yaka kenarindan yesil örgü ipligi ile esit araliklarda önder 40 ve arkadan 34 ilmek alarak, örgü sisine geçirin. Toplam 74 ilmek üzerinden 6 sira düz örgü örerek ilmekleri bir kerede kesin.Ön omuz üstte olacak sekilde, sol omuz ucunu birlestirin. Kollari yerlerine takin Kol alt dikislerini birlestirin. Yan dikisleri etek ucundaki yesil örgü, bölümler yirtmaç olarak açik kalacak sekilde, birlestirin. Dügmeleri sol arka omuz banti üzerinde yerlerine dikin.


RESIMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALLERINI GÖREBILIRSINIZ
AYRICA SAYFANIN SAG BASINDAKI GOOGLE DANTELMODELLER GRUBUZA MAILINIZ ILE ÜYE OLURSANIZ TÜM EKLENEN MODELLER ANINDA MAILINIZE GELECEKTIRçizgili çocuk kazak anlatimi



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri