MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Derya Baykal Anlatimli tig isi bluz modeli

Anlatimli tig isi bluz modeli


ARKA: 3.5 nolu tigimizla52 cm uzunlugunda zincir çektikten sonra üzerine 10 sira trabzan örelim.ve desenimize baslayalim.

1.sira: tek noktaya 3 defa dolgu yapalim. ve 2 zincir çekip ayni noktaya tekrar 3 dolgu yapalim. 3 zincir çekip 5. trabzana ayni islemi tekrarlayalim.,tekrar 5 trabzan sayip 1 dolgu -2zincir-ayni yere bir dolgu daha yapalim. 3 zincir çekip desene baslarken yaptigimiz islemi tekrarlayalim.
2. sira : ayni sekilde örelim sadece tek dolgu yaptigimz yere ayni noktaya aralarinda tek zincir çekerek 6 dolgu yapalim.

3.sira: 3dolgulari ayni sekilde devam ettirelim.6dolgu yaptigimiz yere geldigimizde 5 zincir çekip aralarina batarak 5 zigzag olusturarak siramizi tamamlayalim.

4.sira: ayni isleme devam edelim sadece 5 zigzag yaptigimz yer bu sirada 4 zigzag oluyor.
5.sira: burda ise 3 zigzag yapiyoruz.

6.sira: baslangicinda 3 er dolgu ile çift sira ördügümüz 2 dolgu arasindan baslayalim ve su sekilde devam edelim : 2 dolgu arasini v harfi seklinde örünce sonraki 4 sirada fotografta gördügümüz gibi v seklini elde ederiz.

bu sekilde devam ederken diger taraftan önceki desende uyguladigimiz zigzag örgümüzden son bir tane örüp bitirdigimizde örnegimiz tamamlaniyor.böylece 2. defa ayni örnegi devam ettirecegimiz zeminimizi yariyariya hazirlamis oluyoruz.toplam örgü boyumuz 68 cm oldugunda örgümzü bitirelim.

ÖN: arka beden ile ayni sekilde örmeye baslayalim.örgü boyumuz 53 cm oldugunda örgümüzü 3 parçaya ayiriyoruz ve orta bölümü kapatarak yaka açikligini elde ediyoruz.omuz kisimlarini arka ile ayni uzunluga gelene kadar devam edelim.

KOL: 23 cm zincir çekerek baslayalim.10 sira trabzan ördükten sonra kol arttirmalarini her iki yandan 3 lü dolgu yaparak saglayalim.16 sira örnekten sonra 3 sira trabzan örerek bitirelim.

YAKA: omuzlarimizi diktikten sonra yaka kenarina 3 sira trabzan yapalim.

DIKIS: kol altlarimizi dikelim.kol ucundaki manset bölümüne zincir çekere brit ilik yapalim.ve karsiliklarina dügme dikelim.ön ve arka parçayi kol için üstten 23 cm bosluk birakarak dikelim.ayni sekilde trabzan bölmüne zincir çekerek brit ilik yapalim ve karsiliklarina dügme dikelim.
resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizAnlatimli tig isi bluz modeli



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri