MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Rumeli Tatlısı

Malzemeler:
> 1 adet yumurta
> 100 gram tuzsuz beyaz peynir
> 150 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
> 1 paket kabartma tozu
> Aldığı kadar un
> 150 gram iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
> 3 su bardağı tozşeker
> Üç buçuk su bardağı su
> 3-4 damla limon suyu
Rumeli Tatlısı Tarifi:


Rumeli TatlısıYumurta ve tuzsuz beyaz peyniri derin bir kaseye alıp, mikserle iyice çırpın. Daha sonra tereyağı, kabartma tozu ve un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamura dövülmüş ceviz ekleyip tekrar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp hafif yassılaştırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Şerbet için, tozşeker, su ve limon suyunu 10 dakika kaynatın. Ilık hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için tepsiyi ocağın üzerine oturtun ve kısık ateşte şerbet hafif göz göz olana kadar bekletin. Daha sonra tepsiyi ocaktan alın. Soğutup servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri