MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


Cezerye

Cezerye Malzemeleri
6 çay bardağı rendelenmiş havuç
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı irmik
4 çay bardağı süt
1 poşet vanilya
1 su bardağı ceviz içi
Yeteri kadar Hindistan cevizi
Yeteri kadar yeşil fıstık

Cezerye
Cezerye Tarifi
Cezerye yapımına başlarken öncelikle rendelenmiş havuçlarımıza toz şeker ekleyerek ocakta bir taşım pişirelim ve kaynatalım. Daha sonra vanilya, süt ve irmik ekleyelim ve koyulaşmaya başlayıncaya kadar ocakta tutalım. Koyulaşıp sütü çekince ocaktan alalım ve karıştıralım. Ceviz içini ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Daha sonra elimizle küçük top yapalım ve Hindistan cevizine bulayalım. Biraz buzdolabında bekletelim ve soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri