MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?Malzemeler
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı bal (şeker de ekleyebilirsiniz)
1 su bardağı ılık su,
3 su bardağı çok amaçlı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,

Yapılışı
Küçük bir kapta 1 / 4 bardak ılık su, maya ve bal çözülür.

Bir mutfak robotunda un ve tuzu karıştırın. İçine yağ, maya karışımı ve geriye kalan 3 / 4 bardak suyu ekleyin ve bir top olana kadar yoğurun. (Pizza hamuru, hamur kanca ile donatılmış bir mikser içinde de yapılabilir. Düşük hızda karıştırın.)

Bir tezgah yüzeyini unlayın ve hamurunuzu bu yüzeyde yoğurarak çevirin. Hamur pürüzsüz ve sağlam olmalıdır. Hamuru, temiz, nemli bir havlu ile örtün ve yaklaşık 2 saat boyunca serin bir yerde mayalanmaya bırakın. Tekrar yoğurun. Üstüne zeytinyağı sürerek 1 saat daha mayalanmaya bırakın. Nemli havlu ile örtün. Tekrar yoğurduktan sonra merdane yardımıyla istediğiniz büyüklükte ve incelikte hamuru açın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri