MENÜ

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara


KIYMALI BULGURLU YAPRAK SARMASI

KIYMALI BULGURLU YAPRAK SARMASI

MALZEMELER
Yarım kilo kadar asma yaprağı
500gr kadar orta yağlı kıyma
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı pilavlik bulgur
2 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Arzu edilen baharatlar

ÜZERİ İÇİN:
Limon,yoğurt ve tereyağı

YAPILIŞI
Kıyma,bulgur,salça ve baharatlar konularak çiğ köfte yoğrulur gibi yoğurulur.Malzeme iyice birbirini tutuyorsa içine maydanoz ve zeytinyağı eklenir.Yapraklar yırtmadan açılarak içine hazırladığımız harçtan konulur.Usulüne uygun şekilde sarılarak tencereye dizilir.Sıkıca dizilen yaprak sarmaların üzerine yarım limon suyu,zeytinyağı ve biraz tuz atılır.

Tencereye sığacak şekilde bir tabak kapatarak onun üzerine de içi su dolu bir kase konulur (dolmalar yukarı çıkıp dağılmaması için) Malzemenin üzerini kapatacak kadar sıcak su dökülerek kısık ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirilir (pişip pişmediğini kontrol ederek) Piştiğini kontrol ettikten sonra varsa fazla suyu süzülür (çok su koymadan pişirip suyunu çektirmek en güzeli) Tencere bir sofra bezine sarılır.Yarım saat kadar dinlendikten sonra servis yapıp üzerine ister sarımsaklı ister sade yoğurt dökülür.Yine isteğe göre tereyağı eriterek üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun..
KIYMALI BULGURLU YAPRAK SARMASI  MALZEMELER Yarım kilo kadar asma yaprağı 500gr kadar orta yağlı kıyma 1 su bardağı ince köftelik bulgur 1 su bardağı pilavlik bulgur 2 kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Arzu edilen baharatlar  ÜZERİ İÇİN: Limon,yoğurt ve tereyağı  YAPILIŞI Kıyma,bulgur,salça ve baharatlar konularak çiğ köfte yoğrulur gibi yoğurulur.Malzeme iyice birbirini tutuyorsa içine maydanoz ve zeytinyağı eklenir.Yapraklar yırtmadan açılarak içine hazırladığımız harçtan konulur.Usulüne uygun şekilde sarılarak tencereye dizilir.Sıkıca dizilen yaprak sarmaların üzerine yarım limon suyu,zeytinyağı ve biraz tuz atılır.  Tencereye sığacak şekilde bir tabak kapatarak onun üzerine de içi su dolu bir kase konulur (dolmalar yukarı çıkıp dağılmaması için) Malzemenin üzerini kapatacak kadar sıcak su dökülerek kısık ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirilir (pişip pişmediğini kontrol ederek) Piştiğini kontrol ettikten sonra varsa fazla suyu süzülür (çok su koymadan pişirip suyunu çektirmek en güzeli) Tencere bir sofra bezine sarılır.Yarım saat kadar dinlendikten sonra servis yapıp üzerine ister sarımsaklı ister sade yoğurt dökülür.Yine isteğe göre tereyağı eriterek üzerine gezdirilir. Afiyet olsun..



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

.
Dantel Örgü modelleri